يکشنبه, 3 بهمن 1400
     ۱۴۰۰/۱۰/۰۱
اجرای برنامه غربالگری و تشخیص زودهنگام سرطان های شایع در مراكز خدمات جامع سلامت استان البرز
افراد دارای علائم هشدار سرطان و افراد متعلق به گروه هدف می توانند با مراجعه به مراکز و پایگاه های خدمات جامع سلامت نزدیک محل سکونت خود از خدمات تشخیص زودهنگام سرطان به صورت رایگان استفاده کنند.

سرطان به مجموعه بیماری‌هایی اتلاق می‌شود که از تکثیر مهار نشده سلول‌ها پدید می‌آید و شامل همه انواع تومورهای بدخیم است. این بیماری، دومین علت مرگ و میر در کشور می‌باشد.
برنامه غربالگری و تشخیص زودهنگام سه سرطان (روده بزرگ، سینه و گردن رحم) با هدف غربالگری و شناسایی بیماران در مراحل بدون علامت و ابتدایی  بیماری و جلوگیری از پیشرفت بیماری از سال 1395 در مراکز و پایگاه های خدمات جامع سلامت استان درحال اجرا است.
در 2 سال گذشته نیز علیرغم کاهش مراجعه حضوری شهروندان به واحدهای بهداشتی به علت همه گیری ویروس کرونا، شناسایی بیماران بدون علامت و افراد دارای علایم هشدار سرطان،  براساس دستور عمل های کشوری مورد تایید وزارت بهداشت  با رعایت پروتکل های بهداشتی در مراکز خدمات جامع سلامت استان در حال انجام بوده است.
 مراقبین سلامت و پزشکان آموزش دیده، مطالب آموزشی لازم را ارائه و غربالگری را برای گروه های هدف انجام می دهند.  بیماران شناسایی شده جهت تشخیص قطعی از طریق سامانه سیمای سرطان به سطح تخصصی ارجاع  و پیگیری می شوند.
کلیه افراد متعلق به گروه  هدف ( سرطان روده بزرگ: مردان و زنان  50 تا 70 سال، سرطان سینه: زنان 30 تا 70 سال و سرطان گردن رحم: زنان30 تا 59 سال) و همچنین افراد دارای علایم هشدار سرطان از جمله:
•    سابقه ابتلا  به سرطان روده بزرگ و سینه در اقوام درجه یک
•    لمس توده در سینه
•    اسهال طولانی یا بروز یبوست جدید
•    خونریزی غیرطبیعی مدفوع، واژن، نوک پستان
•    بی اشتهایی یا کاهش وزن بی دلیل
می توانند با مراجعه به مراکز و پایگاه های خدمات جامع سلامت نزدیک محل سکونت خود از خدمات تشخیص زودهنگام سرطان به صورت رایگان  استفاده کنند.

6.0.9.0
    V6.0.9.0