سه‌شنبه 12 بهمن 1395 معرفی واحد بهبود تغذیه جامعه
واحد بهبود تغذیه یکی از واحدهای ستادی حوزه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و زیر نظر مستقیم معاون بهداشت می باشد که  ازطریق اقدامات و مداخلات  مختلف پیش بینی شده در برنامه عملیاتی، جهت دست یابی به  هدف افزایش دسترسی خانوارها به غذای مطلوب ، سالم و ایمن تلاش می کند .


اهداف:
  1. کاهش شیوع سوء تغذیه در گروه های آسیب پذیر (کودکان، نوجوانان، زنان باردار و سالمندان, بیماران بستری(
  2. کاهش شیوع اضافه وزن و چاقی در گروه های سنی مختلف
  3. کاهش شیوع  کمبود ریزمغذی های شایع (ید، آهن، روی، ویتامین A و ویتامین D )در گروه های مختلف سنی
  4. کاهش میانگین دریافت روزانه چربی و روغن در خانوارها  
  5. کاهش میانگین دریافت روزانه نمک درخانوارها
  6. کاهش میانگین دریافت روزانه شکردرخانوارها
  7. ارتقاء فرهنگ و سواد تغذیه ای گروه های هدف
  8. افزایش میانگین دریافت روزانه میوه ها، سبزی ها، شیر و لبنیات در خانواده ها


شرح وظایف:
 
  1. تهیه وتنظیم برنامه عملیاتی به صورت سالانه ونظارت بر نحوه اجرای برنامه
  2. اصلاح الگوی تغذیه گروه های سنی مختلف شامل: مادران (پیش از بارداری، بارداری، شیردهی) ،کودکان (پیشگیری از کم وزنی، اضافه وزن، کوتاه قدی، لاغری و چاقی) ،نوجوانان ، میانسالان ، سالمندان. از طریق آموزش وارتقاء فرهنگ وسواد تغذیه ای .
  3. جلب حمایتهای درون و برون بخشی (ادارات مختلف مانند استانداری، آموزش و پرورش، جهاد کشاورزی، کمیته امداد، بهزیستی، صنعت و معدن، صدا و سیما و ...)به منظور هم راستا کردن فعالیتها وتجمیع منابع
  4. تلاش جهت دستیابی به سلامت بیشتر دانش آموزان با همکاری واحد بهداشت مدارس ازطریق آموزش به متصدیان بوفه های مدارس ،برگزاری کلاسهای آموزشی ویژه دانش آموزان ،معلمان ،اولیاء و...،اجرای برنامه های مکمل یاری درمدارس ،تهیه وتوزیع مطالب آموزشی ،پوستر،پمفلت
  5. پیگیری جهت ایجاد پایگاه های تغذیه سالم در مدارس باهمکاری واحد بهداشت مدارس وهمکاری درراه اندازی مدارس مروج سلامت
  6. مدیریت برنامه های تغذیه ای درراستای پیشگیری از بیماریهای غیرواگیر (NCD)بخصوص راه اندازی واحدهای بهبود تغذیه در مراکز خدمات جامع سلامت وحساس سازی مراقبین سلامت درجهت غربالگری وشناسایی بیماران مبتلا به بیماریهای غیرواگیر وارجاع به کارشناسان تغذیه
  7. همکاری در ارتقاء سطح سواد تغذیه ای اصناف 
  8. همکاری دربهبود کیفیت نان ازطریق آموزش اصناف وبا همکاری بهداشت محیط
  9. تلاش در جهت افزایش فرهنگ و سواد تغذیه ای جامعه وعموم مردم وحساس سازی درخصوص خودمراقبتی تغذیه ای با همکاری واحد آموزش سلامت (از طریق آموزش های تغذیه، همکاری با رسانه های جمعی مانند صدا و سیما و خبرگزاری ها)، تهیه کتب، مقالات و بروشورهای آموزشی،
  10. برگزاری بسیج آموزش همگانی تغذیه در سطح استان و شهرستانهابه صورت سالانه
  11. اجرای برنامه پیشگیری ازاختلالات ناشی از کمبود ید شامل تشکیل کمیته های درون وبرون بخشی IDD ،سنجش سالانه میزان یددریافتی دانش آموزان،استعلام وضعیت ید درنمک های نمونه گیری شده از معاونت غذاودارو
  12. تهیه گزارش وتحلیل شاخص ها وارسال به شهرستانها جهت پیش بینی مداخلات  
  13. نظارت بر اجرای برنامه های مداخله ای جهت حمایت از گروههای آسیب پذیر ازطریق اجرای برنامه های حمایتی نظیربرنامه بهبود وضع تغذیه کودکان زیر5سال ،حمایت ازمادران بارداروشیرده نیازمند باهمکاری بنیاد علوی ،اجرای برنامه تامین یک وعده غذای گرم در روستامهدها و مهدهای حاشیه شهر با همکاری کمیته امداد، سازمان بهزیستی و ....در سطح استان و شهرستان
  14. اجرای برنامه های مداخله ای به منظور پیشگیری از کمبود ریزمغذی ها (آهن، ید، ویتامین  A،D، کلسیم، روی و ... ) از طریق اجرای  مکمل یاری در پایگاهها و مراکز خدمات جامع سلامت( به مادران باردار، کودکان زیر 2 سال، جوانان، میانسالان و سالمندان)، مدارس (آهن یاری هفتگی تا 16 هفته متوالی ، مکملیاری با ویتامین D ، پایش ید ادراری دانش آموزان)، غنی سازی آرد با آهن و اسیدفولیک، یددار کردن نمک
  15. مدیریت وهمکاری در انجام طرح های تحقیقاتی و نیز مداخلات تغذیه ای استانی و کشوری
  16. مدیریت برنامه های تغذیه ای استان در شرایط بحران
  17. توانمند سازی کارشناسان تغذیه
  18. پایش و نظارت بر عملکرد واحدهای بهبود تغذیه شهرستانها ومراکز خدمات جامع سلامت در سطح استان
  19. پی گیری جهت تجهیز واحدهای بهبود تغذیه مراکز خدمات جامع سلامت
  20. جذب و آموزش کارشناسان تغذیه مورد نیاز مراکز خدمات جامع سلامت، توزیع بسته های خدمتی تغذیه و ....
  
  واحدهای بهبود تغذیه در استان البرز و شهرستانهای تابعه(مشاهده)

لیست کارشناسان بهبود تغذیه مراکز خدمات جامع سلامت استان البرز(مشاهده)

مناسبت های تغذیه ای(مشاهده)



 
دوشنبه 2 ارديبهشت 1398   02:59:33
نظر شما در رابطه با مطالب ارائه شده در پورتال معاونت چیست؟
   
عالی
خوب
متوسط
ضعیف


بيشتر

تصویر ها