دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی البرز

معاونت بهداشتی

emam
جهش تولید با مشارکت مردم
24 مهر 1404 سایت قدیم English
bg
  • 1401/07/25 - 00:00
  • - تعداد بازدید: 10
  • - تعداد بازدیدکننده: 10
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
اخبار و اطلاعیه ها

شعار روز جهانی غذا: غذا برای همه، هیچكس نباید فراموش شود

همه ساله روز 24 مهر برابر با 16 اکتبر از طرف سازمان خواروبار و کشاورزی سازمان ملل متحد، به عنوان روز جهانی غذا نامیده می شود. شعار امسال این سازمان "غذا برای همه، هیچکس نباید فراموش شود" است. بر طبق آمار جدید این سازمان 777 میلیون نفر در جهان در سال 2015 دچار کمبود تغذیه ای بوده اند. این رقم در سال 2016 به 815 میلیون نفر افزایش یافته است. هرچند که رقم بهتری در مقایسه با سال 2000 که آمار آن 900 میلیون نفر بوده است. بعد از مدتها کاهش، این روند افزایشی اخیر می تواند برای امنیت غذایی نگران کننده باشد.

امنیت غذایی طبق تعریف اجلاس جهانی غذا در سال 1996 به معنای توانایی دستیابی تمام مردم در همه زمان ها به غذای کافی، امن و مغذی به منظور حفظ زندگی سالم و فعال است. در این تعریف غذا هم باید ایمن و سالم باشد و هم از نظر مواد مغذی تامین کننده نیاز های افراد باشد. در سال های اخیر بدلیل شدت یافتن تحریم ها و همچنین افزایش قیمت دلار و متعاقب آن افزایش سطح عمومی قیمت ها و به ویژه قیمت مواد غذایی، منجر به کاهش سطح دستمزد ها و کوچک شدن سبد غذایی خانوار ها شد که به طرز قابل تاملی سبب کاهش امنیت غذایی خانوار های کشور شده است. درادامه راهکار هایی جهت تامین امنیت غذایی با استفاده از منابع غذایی در دسترس تر و ارزان تر معرفی خواهد شد.



یکی از راهکار های بسیار مهم استفاده از غذاهای محلی می باشد زیرا غذاهای محلی با توجه به فاصله کم بین محل تولید و محل فروش تازه تر هستند و مواد مغذی بیشتری موقع مصرف دارند، همچنین غذاهای محلی حامی اقتصاد محلی هستند و پولی که صرف خرید مواد غذایی محلی می شود در چرخه اقتصادی همان محل وارد می شود. همچنین با توجه به فاصله کم بین تولید و مصرف مواد غذایی احتمال آلودگی در آنها کمتر است و ایمنی غذای دریافتی افراد بالا می رود.



 



یکی دیگر از راهکار ها ترکیب مواد غذایی با همدیگر است. با توجه به اینکه قیمت گوشت و محصولات پروتئینی که از دام و طیور بدست می آید معمولا بیشتر از محصولات گیاهی افزایش می یابند محصولات گیاهی می توانند جایگزین مناسبی برای فرآورده های حیوانی باشند. برای اینکه پروتئین و مواد مغذی بدست آمده از محصولات گیاهی جایگزین مناسبی برای فراورده های حیوانی باشند باید در ترکیب با هم مصرف شوند.



مصرف عدس به همراه برنج می تواند باعث تکمیل پروتئین این غذا شده و عدس پلو را به یک غذای کامل تبدیل کند.



مصرف خوراک لوبیا به همراه نان باعث بهبود کیفیت پروتئین این غذا می شود که میتواند جایگزین غذای بر پایه گوشت باشد



مصرف ماکارونی به همراه سویا می تواند پروتئین کاملی در اختیار بدن قرار دهد.



ترکیب نان و پنیر و گردو یک منبع غذایی عالی برای تامین کربوهیدرات، پروتئین و اسید های چرب ضروری می باشد.



بدلیل جذب پایین آهن حبوبات می توان آنها را با منابع ویتامین C مصرف کرد زیرا ویتامین C جذب آهن غذا را افزایش می دهد.



بسیاری از غذاهای سنتی ایرانی همچون قرمه سبزی و انواع آش ها که ترکیبی از انواع غلات و حبوبات را در خود دارند تامین کننده نیاز پروتئینی بدن هستند.


  • گروه خبری : اخبار و اطلاعیه ها
  • کد خبر : 315126
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

تصاویر

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: