دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی البرز

معاونت بهداشتی

emam
جهش تولید با مشارکت مردم
22 مهر 1404 سایت قدیم English
bg

رئیس گروه سلامت کار

برنامه ریزی :

1.   برنامه ریزی جهت انجام مطالعات لازم بمنظور آگاهی از وضعیت بهداشت محیط کار و شناخت مسائل بهداشت حرفه ای در بخش های صنعت، معدن، کشاورزی و خدمات     تدوین برنامه استراتژیک واحد

2.   تدوین برنامه های دوره های آموزشی برای گروه های هدف

3.   برآورد و تامین منابع و امکانات و الزامات مورد نیاز جهت اجرای برنامه های بهداشت حرفه ای

سازماندهی :

4.    هماهنگی درون بخشی با سایر واحدهای مرکز بهداشت ومراکز بهداشتی درمانی تابعه

5.  هماهنگی بین بخشی و برون بخشی با سازمان های مرتبط ( معاونت، اداره کل کار و امور اجتماعی، سازمان محیط زیست، شهرداری ، اتحادیه‌های صنفی و...).

نظارت و پایش :

7.  نظارت و پایش فعالیت های بهداشت حرفه‌ای ستاد و مراکز تابعه و ارائه نظریات کارشناسی جهت رفع مشکلات موجود.

 8. نظارت بر تجزیه و تحلیل عملکرد بهداشت حرفه ای مراکز و تهیه و ارسال فیدبک به مراکز مربوطه.

9. نظارت بر اجرای طرح های بهداشت حرفه ای ( طرح خانه های بهداشت کارگری، بهگر و ... ).

10. نظارت و پیگیری تاسیس مراکز بهداشت‌کار و خانه‌های بهداشت کارگری در کارخانجات تحت پوشش.

*هدایت و رهبری

11.  هدایت برنامه استراتژیک واحد

12. تلاش در جهت حفظ و تقویت روحیه مشارکتی و انگیزش کارکنان بمنظور ارتقاء فرآیندهای واحد.

13. تهیه و تدوین دستورالعمل های اجرائی فرآیندهای واحد بهداشت حرفه ای و بازنگری این دستورالعمل ها در صورت نیاز.  

*سنجش

تجزیه و تحلیل داده ها

*امور جاری

14.همکاری در اجرای طرح های تحقیقاتی ملی و مقطعی.

15.بررسی پیشنهادات و پیگیری حل مشکلات واحدهای تحت نظارت.

16.تهیه و تنظیم بخشنامه‌ها و دستورالعمل های کاری مورد نیاز و ابلاغ به مراکز تابعه.

  • اجرای قانون کار که فصل 4 قانون کار تکلیف کارفرما را در قبال مسایل بهداشت کار تعیین کرده و در بازرسی نظارت بر نحوه اجرای فصل 4 قانون کار
  • - برنامه ریزی، هدایت، نظارت و ارزشیابی فعالیت های بهداشت حرفه ای و طب کار در قالب برنامه های ابلاغی
  • نظارت، پایش، ارزشیابی و کنترل سیستم ثبت اطلاعات و گزارش دهی فعالیت های بهداشت حرفه ای از سطح مراکز به استان و تهیه شاخص های بهداشت حرفه ای در جهت بهبود و ارتقاء سیستم مدیریت اطلاعات بهداشت حرفه ای.
  • نظارت بر انجام معاینات پزشکی شاغلین در مراکز دولتی و خصوصی (ماده 92 قانون کار)
  • پیگیری اجرای ماده 93 قانون کار (تشکیل کمیته حفاظت فنی و بهداشت کار و جذب مسئول بهداشت حرفه ای در کارگاه ها و موسسات مشمول قانون کار)
  • نظارت بر اعمال مقررات قانونی و استانداردهای بهداشت حرفه ای و طب کار و آیین نامه های مربوطه در سطح  کارگاه ها و محیط های کارگری.
  • تطبیق دستور العمل های سطح بالاتر با شرایط محلی، شناخت و گزارش نارسایی ها و پیشنهاد راه حل های مناسب برای رفع تنگناهای موجود به سطح ستادی.
  • بررسی و شناخت مشاغل سخت و زیان آور در حرف گوناگون و تهیه گزارش از مشاغل مختلف جهت طرح در کمیته مشاغل سخت و زیان آور.

 

کارشناس سلامت کار :

  • شناسائی و جمع آوری اطلاعات و آمار مشاغل بخشهای صنعت، معدن، کشاورزی و خدمات تحت پوشش مرکز بهداشت‌
  • بازدید از کارگاه های تازه تاسیس جهت صدور صلاحیت بهداشتی.
  • ثبت و پیگیری شکوائیه های بهداشتی دریافت شده تا حصول نتیجه.
  • بازدید مشترک از کارخانه‌های دارای خانه بهداشت کارگری و نظارت بر انجام فعالیت های بهداشتیاران کار.
  • بازدید مشترک از کارخانه‌های مراکز بهداشت کار و نظارت بر انجام فعالیت های پرسنل شاغل درآن
  • همکاری در برنامه‌ریزی و اجرای دوره‌های آموزشی برای گروه های هدف (کارفرمایان، کارگران، پزشکان مراکز خدمات جامع سلامت،  بهورزان، مراقبین سلامت، کارشناس صنایع،  بهداشتیاران کار، بهگران و کارآموزان ).
  • همکاری در اجرای طرح های تحقیقاتی، ملی و مقطعی.
  • جمع آوری و جمع‌بندی آمار فعالیت های بهداشت حرفه ای بصورت سه ماهه، شش ماهه و سالیانه.
  •  تجزیه و تحلیل داده‌های آماری و گزارش فعالیت های واحد.
  • معرفی کارگاه های متخلف از موازین بهداشت حرفه‌ای به مراجع قضائی.
  • ایجاد هماهنگی درون بخشی و برون بخشی برای جلب مشارکت فعال یا جلب همکاری عوامل موثر در اجرای برنامه های بهداشت حرفه ای مجموعه
  • مطالعه، جمع آوری و بررسی و تجزیه وتحلیل اطلاعات اولیه مورد نیاز جهت سیاستگذاری و برنامه ریزی و اجرای برنامه های سالم سازی محیط کار .
  • بازدید منظم مطابق با برنامه از قسمت های مختلف مجموعه و ثبت گزارشات بازدید و انعکاس گزارش بازدید به همراه راهکارهای کنترلی پیشنهادی به مدیریت مجموعه و کمیته حفاظت فنی و بهداشت کار
  • شناسایی، ارزیابی، کنترل و ارزشیابی عوامل زیان آور محیط کار
  • ارائه راه حل های فنی و مهندسی و اداری در جهت کاهش مواجهه و تماس شاغلین واحد ها با عوامل زیان آور موجود
  • تشکیل جلسات پیگیری و بررسی روند پیشرفت اهداف و برنامه های ایمنی و بهداشتی با واحدهای مجری و بهره بردار
  • همکاری و مشارکت فعال در برگزاری گردهمایی و سیمنارهای بهداشتی
  • برنامه ریزی، پیگیری اجرا، نظارت، پایش و ارزشیابی معاینات سلامت شغلی
  •  برنامه ریزی، پیگیری اجرا، نظارت، پایش و ارزشیابی سنجش عوامل زیان آور محیط کار
  • پایش گروه های هدف( کارشناسان صنعت، بهورزان، مراقبین سلامت، پزشکان واحدهای کاری، پزشکان مراکز خدمات جامع سلامت)
  • بررسی، برنامه ریزی و نظارت بر تهیه، توزیع و کاربرد صحیح وسایل حفاظت فردی
  • نظارت و ابلاغ دستورالعمل های اجرائی فرآیندهای بهداشت حرفه ای

 

 

 

 

 

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: