دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی البرز

معاونت بهداشتی

emam
جهش تولید با مشارکت مردم
27 مهر 1404 سایت قدیم English
bg
  • 1392/05/12 - 10:06
  • - تعداد بازدید: 5
  • - تعداد بازدیدکننده: 5
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه
اخبار و اطلاعیه ها

برگزاری جلسه كمیته استانی بهداشت كشاورزی

اولین کمیته استانی بهداشت کشاورزی استان البرز در روز دوشنبه مورخ31/4/92 رأس ساعت 11 صبح در محل سالن کنفرانس معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان البرز برگزار گردید.





ابتدا آیاتی چنداز قرآن مجید قرائت گردید ، سپس خانم دکتر امامی معاون محترم بهداشتی و رئیس مرکز بهداشت استان ضمن خوش آمد گویی به حاضرین به بیان اهداف بهداشت کشاورزی پرداختند و نقش آنرا در زمینه سلامت غذا (مراحل : کاشت ،داشت،برداشت و فرآوری ) ومحیط زیست و منابع طبیعی (استفاده از سموم و کودهای کشاورزی ) و سلامت کشاورزان بیان داشتند و با توجه به پوشش جغرافیایی منطقه ، وجود مخاطرات و عوامل زیان آور مختلف و پراکندگی واحدهای >کشاورزی بخصوص در بافت شهری و بروز بیماریهای منتقله خواستار برنامه ریزی مناسب در زمینه سلامت مراتع و مزارع ، افزایش پوشش و مراقبت از شاغلین کشاورزی و پیشگیری از بیماریها و پوشش بیمه ای آنهاشدند.


سپس آقای مهندس علی کابلی زاده مدیر گروه بهداشت محیط و حرفه ای معاونت بهداشتی دانشگاه ضمن تشکر از حاضرین به جهت شرکت در کمیته مشترک بهداشت کشاورزی استان اهمیت بهداشت کشاورزی را با توجه به دامنه وسیع فعالیت آن ، گستردگی و پراکندگی واحدهای کشاورزی در تمام نقاط کشور، تنوع سنی و جنسی شاغلین اعم از زن ، مرد ، کودک و نوجوان ، میانسال و پیر و ... را بیان نموده و آمار حوادث در این بخش را طبق برآورد ilo (سازمان بین المللی کار) سالانه 170000 نفر کشته بدلیل انجام کار (حوادث ، مسمومیتها) بعنوان سومین شغل پرخطر دنیا بعد از کار در معادن و صنایع را ه و ساختمان دانستند و>در ادامه در زمینه چگونگی تشکیل کمیته های مشترک و تعیین الویتهای مربوطه توضیحاتی ارائه و در قالب برنامه پاور پوینت عوامل زیان آور مختلف فیزیکی، شیمیایی، ارگونومی ، مکانیکی ، بیولوژیکی و روانی محیط کار کشاورزی ، بیماریهای شایع شغلی (تنفسی ، پوستی، اسکلتی عضلانی ، انگلی ، مسمومیتها)، اهداف کلی و اختصاصی بهداشت کشاورزی ، انجام فعالیتهای مورد نیاز برای دسترسی به اهداف ، دامنه طرح ،گروه هدف گیرنده خدمت ، گروه هدف ارائه دهنده خدمت ، نقش بهورزان ، استراتژی ها، تفاهم نامه همکاری مشترک معاونت آموزش و ترویج وزارت جهاد کشاورزی و معاونت بهداشتی وزارت بهداشت درمان آموزش پزشکی و اجرای برنامه عملیاتیipm..ohm وظایف معاونت ترویج و آموزش ، وظایف مرکز سلامت محیط و کار ، ترکیب کمیته استانی بهداشت کشاورزی به همراه شرح وظایف مربوطه و فرآیند برنامه بهداشت کشاورزی را به تفضیل شرح دادند.


در ادامه آقای علی نقدی مدیر امور عشایر سازمان جهاد کشاورزی استان البرز خواستار برنامه ریزی مناسب جهت اجرای برنامه آموزش چهره به چهره و گروهی عشایر ، کنترل کیفی آب آشامیدنی و اعزام اکیپ های بهداشتی درمانی به منظور ارائه خدمات تیم سلامت به شاغلین بخش عشایرشدند.


همچنین آقای علی حیدری مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی استان البرز ضمن استقبال از اجرای طرح بهداشت کشاورزی ضرورت اجرای آنرا در ارائه خدمات به گروههای هدف مهم برشمردند و در خصوص پراکندگی واحدهای کشاورزی و زراعی ، استیجاری بودن آنها (خصوصاً توسط افاغنه که بصورت خانوادگی و بدون رعایت هیچگونه مواردبهداشتی و ... فعالیت می کنند) فروش سموم بصورت غیر مجاز و قاچاق و مصرف بی رویه آنها ، فاضلاب تصفیه نشده شهری واستفاده از آن جهت آبیاری مزارع و ... روشهای جایگزین و ... مطالبی بیان نمودند.و بعد آقای دکتر مسعود عصار رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای دامی اداره کل دامپزشکی استان البرز وجود دامداریهای سنتی و پراکندگی آنها را در سطح استان بعنوان مشکل اساسی دانسته و خواستار ارسال تفاهمنامه مربوطه به ارگانهای ذیربط شدند و آمادگی دامپزشکی استان را در امر بازدید و آموزش گروههای هدف اعلام نمودند.


و در ادامه آقا ی نصرت ا... صالحی مهر مدیر ترویج سازمان جهاد کشاورزی استان البرز در زمینه سطوح فعالیت های آموزشی مشکلات بیمه ای پرسنل بخش کشاورزی ، تولید محصول سالم و ارگانیک ، تأمین اعتبارات آموزشی و... سخنانی ایراد نمودند.


و در آخر آقای تورج صارمی معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی اجرای طرح بهداشت کشاورزی را در راستای تولید سالم دام سالم محصول سالم کاهش آلودگیهای شیر افزایش کیفیت گوشت بهداشتی نمودن جیره غذایی و بهداشتی نمودن محل نگهداری دامها دانسته و فاز بندی طرح با هماهنگی شهرستانها جهت اجرائی نمودن برنامه و بهسازی محیط های کاری با محوریت تفاهم نامه های داخلی و سطوح بهره بردار و الویت بندی فعالیتها در بخشهای مختلف شدند. در ادامه بعد از بحث و تبادل نظر اعضاء، تصمیمات زیر بعنوان محور فعالیت سازمان های ذیربط اتخاذ گردید:


الف : سازمان جهاد کشاورزی








  1. ارائه آخرین اطلاعات و آمار کارگاهها و شاغلین بخش کشاورزی (دامداری ، مرغداری، مزارع،باغات، گلخانه ها، شیلات ،سردخانه ها و...)






  2. برنامه ریزی جهت آموزش مروجین کشاورزی






  3. برنامه ریزی جهت بازدید مشترک از واحدهای بخش کشاورزی






  4. برنامه ریزی جهت برگزاری کلاسهای آموزشی ویژه کشاورزان ومروجین و...






  5. برنامه ریزی و همکاری در تهیه و تنظیم منابع آموزشی ( شامل کتاب، جزوه ،متون آموزشی ،پمفلت ،پوستر و سایر وسایل کمک آموزشی) با موضوعات بهداشت شغلی کشاورزی پایدار







  6. برنامه ریزی و همکاری در انجام فعالیتهای نمادین با موضوعات مرتبط با بهداشت کشاورزی در جامعه بهره بردار کشاورز نظیر برگزاری نمایشگاه ،جشنواره ،مسابقات و ...






  7. برنامه ریزی و همکاری در اجرای طرح های مطالعاتی و پژوهشی به منظور ظرفیت سازی جلب مشارکت خانوار کشاورز و جوامع محلی در زمینه ارتقای سلامت جسمی ، روانی ، و اجتماعی خانوار کشاورز






  8. اطلاع رسانی همگانی از طریق نشریات تخصصی سازمان و سایت های اینترنتی و سایر شبکه های اطلاع رسانی با هدف فرهنگ سازی در خصوص بهداشت کشاورزی






  9. برنامه ریزی و همکاری دوره های آموزشی و سمینارهای مشترک برای کارشناسان و مدیران بخش های مرتبط آن سازمان در زمینه بهداشت کشاورزی






ب: معاونت بهداشتی








  1. برنامه ریزی وهمکاری جهت برگزاری دوره ای آموزشی بهداشت کشاورزی ویژه بهورزان و کاردانان و کارشناسان مراکز بهداشتی درمانی روستائی






  2. برنامه ریزی و همکاری جهت برگزاری کلاسهای آموزشی برای گروههای هدف بهداشت >کشاورزی و نظارت بر حسن اجرای دوره ها






  3. برنامه ریزی جهت تجهیز مراکز بهداشتی درمانی روستائی در زمینه ارائه خدمات به مصدومین و مسمومین حوادث بهداشت کشاورزی






  4. برنامه ریزی جهت انجام معاینات دوره ای شاغلین بخش کشاورزی (معاینات دوره ای شاغلین روستایی در قالب پزشک خانواده بصورت رایگان انجام می شود)






  5. برنامه ریزی جهت ارائه خدمات بهداشتی درمانی به شاغلین بخش کشاورزی






  6. برنامه ریزی جهت برگزاری دوره های آموزشی ویژه پزشکان بیمه روستایی ( حوادث ، مسمومیتها ، بیماریهای شغلی)






  7. برنامه ریزی جهت اجرای برنامه های موضوع تفاهم نامه بهداشت کشاورزی




ج:دامپزشکی








  1. ارائه آخرین لیست تعداد واحدهای دامداری ،شیلات ، آبزیان ، مرغداریها، کشتارگاهها و ... و تعداد شاغلین آنها






  2. برنامه ریزی جهت بازدید مشترک از واحدهای کارگاهی بخش دامداری تحت پوشش (خصوصاً هنگام صدور مجوز)






  3. برنامه ریزی جهت ابلاغ دستورالعملها و آئین نامه های بهداشتی به متصدیان واحدهای بخش کشاورزی




>


حاضرین:




خانمها:



خانم دکتر فخرالسادات امامی اوره(معاون محترم بهداشتی و رئیس مرکزبهداشت استان)

خانم رشیدی(کارشناس طرح گسترش معاونت بهداشتی)

خانم رواتی(کارشناس مسئول آموزش سلامت معاونت بهداشتی)


آقایان :

مهندس علی نقدی(مدیر عشایر سازمان جهاد کشاورزی استان)

مهندس علی حیدری(مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی استان)

دکتر مسعود عصار(رئیس اداره بهداشت اداره کل دامپزشکی استان)

مهندس نصرت ا.. صالحی مهر(مدیر ترویج سازمان جهاد کشاورزی)

مهندس تورج صارمی( معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی)

مهندس علی کابلی زاده(مدیر گروه بهداشت محیط و حرفه ای معاونت بهداشتی)

مهندس سیاب رحیمی(کارشناس بهداشت حرفه ای معاونت بهداشتی)

مهندس محمود عسکریان زاده(کارشناس مسئول بهداشت حرفه ای مرکز بهداشت شماره یک کرج)

  • گروه خبری : اخبار و اطلاعیه ها
  • کد خبر : 314683
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

تصاویر

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: