دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی البرز

معاونت بهداشتی

emam
جهش تولید با مشارکت مردم
27 مهر 1404 سایت قدیم English
bg
  • 1399/10/16 - 00:00
  • - تعداد بازدید: 10
  • - تعداد بازدیدکننده: 10
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
اخبار و اطلاعیه ها

پیام های تغذیه ای در شرایط كرونا

پیام های تغذیه سالم برای پیشگیری از کرونا



دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی



 



1. اطلاعات درست تغذیه­ای را از سایت https://nut.behdasht.gov.ir بدست آورید.



2. با تغذیه صحیح و تقویت سیستم ایمنی بدن می­توان از ابتلا به کرونا پیشگیری کرد.



3. تغذیه صحیح به معنی مصرف مواد غذایی گران قیمت نیست. با استفاده از جایگزین­های مواد غذایی می­توان تغذیه­ای صحیح و متناسب با اقتصاد خانواده داشت. برای مثال بهترین منبع پروتئینی ارزان­تر از گوشت ، حبوبات هستند و در صورتی که همراه با غلات مصرف شوند، ارزش غذایی معادل گوشت خواهد داشت.



4. به جای مصرف مکمل­های مولتی ویتامین برای تقویت سیستم ایمنی، از سبزی­ها و میوه­های فصل استفاده کنید. با مصرف روزانه حداقل 5 واحد سبزی و میوه (دوعدد میوه و سه وعده سبزی) ویتامینC  مورد نیاز بدن تامین می­شود.



5. برای پیشگیری از کرونا در کنار هر وعده غذایی از سالاد و یا سبزی خوردن استفاده کنید.



6. به جای استفاده از نوشابه­های گازدار، آب میوه­های صنعتی که قند افزوده دارند و نوشیدنی­های شیرین، از دوغ یا ماءالشعیرهای بدون قند و عرقیات خانگی کم شیرین استفاده کنید.



7. سالاد خود را با چاشنی­هایی مثل انواع سرکه، آبغوره، آبلیمو، آب نارنج و سبزیجات معطر و تازه میل کنید و از مصرف سس پرهیز کنید.



8. مصرف فست فودها و غذاهاي كنسروي كه حاوي سديم و نمك زيادي هستند موجب اختلال در سیستم ایمنی بدن می شوند.



9. در دوران قرنطینه خانگی به جای مصرف تنقلات چرب و پرنمک و شیرین از انواع میوه­های فصلی و تازه استفاده کنید.



10. از مصرف خود سرانه مکمل­های ویتامینی و معدنی پرهیز کنید و به جای آن از سبزی­ها و میوه­هایی که به صورت طبیعی دارای این ویتامین­ها هستند، استفاده نمایید.



11. حبوبات منبع خوبی از پروتئین، ویتامین­ها و مواد معدنی هستند. بنابراین در وعده­های غذایی اصلی روزانه از حبوبات استفاده کنید.



12. خوردن يك نياز حیاتی است، ولی خوردن مواد غذايي سالم يك هنر است.



13. مصرف غذاهای پرچرب، پر نمک و شیرین خطر ابتلا به کرونا را افزایش می­دهد.



14. در حین خرید، به نشانگرهای رنگی تغذیه­ای مواد غذایی توجه کنید، چرا که توجه به نشانگر رنگی تغذیه­ای محصولات غذایی موجب خرید سالم­تر و سیستم ایمنی قوی­تر می­شود.



15. احتمال ابتلای افراد چاق به کرونا بیش از دیگر افراد است. مراقب وزنتان باشید.



16. با كاهش مصرف قند و شكر و شيريني از ابتلا به دیابت ، چاقی و کرونا پیشگیری کنید



17. بجای نان­های سفید از نان­هایی که سبوس بیشتری دارند استفاده کنید.



18. برای پیشگیری از اضافه وزن در دوران همه­گیری کرونا، در خانه با کودکان خود بازی­های پرتحرک انجام دهید و میزان تماشای تلویزیون، کار و بازی کودکان با رایانه را محدود کنید.



19. حبوبات و غلات ارزش پروتئینی بالایی دارند. بهتر است برنج را بیشتر به صورت مخلوط با حبوبات مثل باقلا پلو، عدس پلو، ماش پلو و... مصرف کنید.



20. در دوره همه­گیری کرونا، برای داشتن فعالیت بدنی منظم و ورزش در منزل، برنامه­ریزی شخصی داشته باشید. ورزش سیستم ایمنی شما را تقویت می­کند.



21. کم آبی ریسک ابتلا به کرونا را افزایش می­دهد، بنابراین روزی 6 تا 8 لیوان آب بنوشید.



22. هیچکدام از وعده­های غذایی را حذف نکنید چرا که این اقدام سیستم ایمنی شما را تضعیف می­کند.



23. کمبود خواب باعث ضعیف شدن سیستم ایمنی می­شود. خوابیدن به مدت هفت تا نه ساعت به صورت روزانه برای بزرگسالان توصیه می­شود. کودکان  بسته به سنشان به 8 تا 14 ساعت خواب نیاز دارند.



24. تخم مرغ منبع بسیار مناسبی از پروتئین و مواد مغذی متنوع است و سیستم ایمنی شما را تقویت می­کند.



25. هیچ ماده غذایی به تنهایی نمی­تواند معجزه کند. تحت تاثیر شایعات در مصرف برخی اقلام غذایی یا دمنوش­ها قرار نگیرید.



26. مواد غذایی را از مراکز معتبر و تحت نظارت ارگان­های بهداشتی تهیه نمایید.



27. دیابت، فشار خون بالا و بیماری­های قلبی – عروقی خطر ابتلا به کرونا را بیشتر می­کنند. با رعایت رژیم غذایی صحیح در کنترل این بیماری­ها بکوشید.



 


  • گروه خبری : اخبار و اطلاعیه ها
  • کد خبر : 314830
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

تصاویر

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: